ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ορειβασία στο Ζαγόρι

Ορειβατική διαδρομή η οποία ξεκινά από το Πάπιγκο προς τις κορυφές της Τύμφης και τη Δρακόλιμνη (αλπική λίμνη σε υψόμετρο 2050μ).Η διαδρομή διαρκεί 5 ώρες ενώ σε υψόμετρο 1950 μέτρα υπάρχει το ορειβατικό καταφύγιο Τύμφης . Η λίμνη απέχει 1 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστράκας.

 

Κολύμπι

Κολυμπήθρες είναι ένα διάσημο σημείο κοντά στον οικισμό του Παπίγκου και πιο συγκεκριμένα ,είναι κοιλώματα στα ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία δημιουργήθηκαν από τα νερά του ρέματος Ρογκοβού δημιουργώντας φυσικές πισίνες που τους καλοκαιρινούς μήνες οι τολμηροί κάνουν μπάνιο στα κρύα νερά τους.

 

Ορειβασία στο Πωγώνι-Πεζοπορία

Η ορειβατική διαδρομή η οποία ξεκινά συνήθως από τη Μερόπη, το Κεφαλόβρυσο ή τον Παλαιόπυργο προς το όρος Νεμέρτσικα το οποίο βρίσκεται στο βόρειο Πωγώνι σύνορα με Αλβανία σε υψόμετρο 2209μ. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 3 με 4 ώρες.

 

Ράφτινγκ

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ράφτινγκ με έμπειρους εκπαιδευτές στο πιο καθαρό και κρύο ποταμό της Ευρώπης τοn Βοϊδομάτη απολαμβάνοντας μία εύκολη και πανέμορφη διαδρομή.

Ιππασία

Εάν θέλετε να χαρείτε και να ανακαλύψετε τη πανέμορφη φύση του βουνού μπορείτε πάνω στη ράχη ενός αλόγου.

 

Parapente

Εάν θέλετε να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία με ένα αλεξίπτωτο και παρέα τον άνεμο δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε το αλεξίπτωτο πλαγιάς γνωστό και ως παραπέντε. Πτήσεις πραγματοποιούνται από το χωριό Ασπράγγελοι και το χωριό Περίβλεπτος κοντά στο Καλπάκι. Η διάρκεια πτήσης είναι περίπου 30 λεπτά και γίνεται συνοδευόμενη από έμπειρο εκπαιδευτή.

 

Canyoning

Εξερευνήστε τους γεωλογικούς σχηματισμούς και κατεβείτε με σχοινιά μέσα από τα φαράγγια της περιοχής του Ζαγορίου.

 

Συλλογή Μανιταριών

Εξόρμηση στο Πωγώνι για μάζεμα μανιταριών με πρακτική διδασκαλία.