ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Καλπάκι είναι έδρα του Δήμου Πωγωνίου και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού βορειοδυτικά της πρωτεύουσας των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα 34χλμ από το κέντρο της πόλης. Αποτελεί τη πύλη του Πωγωνίου και του Ζαγορίου, καθώς κανείς από εκεί μπορεί να επισκεφτεί σε απόσταση αναπνοής τα πρώτα χωριά τους. Λόγω της θέσης του μπορεί κανείς κάλλιστα να επισκεφτεί με ευκολία τους παρακάτω προορισμούς:
Αρίστη 13km

Χωριό του Δήμου Ζαγορίου χτισμένο σε υψόμετρο 642 μέτρων σε απόσταση 48km ΒΔ των Ιωαννίνων χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός με θέα στο ομώνυμο φαράγγι του Βίκου και την Αστράκα.

 

Πάπιγκο 25km

Χωριό της Ηπείρου και πιο συγκεκριμένα του Δήμου Ζαγορίου. Ένας πέτρινος παραδοσιακός οικισμός χτισμένος στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων με εντυπωσιακή θέα προς την Αστράκα (κορυφή της Τύμφης).

 

Μονοδέντρι 19km

Χωριό του κεντρικού Ζαγορίου και ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά του , το Μονοδέντρι ένας τόπος μαγικός ,με τη Μονή της Αγίας Παρασκευής και το πέτρινο δάσος να είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος.

 

Κόνιτσα 30km

Η Κόνιτσα είναι κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων χτισμένη αμφιθεατρικά στη πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα της οροσειράς της Πίνδου. Η περιοχή φημίζεται για τα πετρόχτιστα γεφύρια της τα μουσεία ,τα μοναστήρια ,τα παλιά μνημεία και κτίρια τα οποία χρονολογούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Άνω- Κάτω Πεδινά 14km – 12 km

Δύο χωριά του Ζαγορίου που η δύναμη της πέτρας κάνει και εδώ αισθητή τη παρουσία της.

 

Ιωάννινα 34km

Τα Ιωάννινα είναι πόλη της Ηπείρου και πρωτεύουσά της με πολλά σημεία ενδιαφέροντος όπως μουσεία , μνημεία, και μοναδικά αξιοθέατα. Η λίμνη και το νησάκι αποτελούν ένα φυσικό μνημείο στη καρδιά της πόλης. Αξίζει κανείς να επισκεφτεί το κάστρο χτισμένο από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 528 μΧ , το σπήλαιο Περάματος με ιστορία 1,5 εκατομμυρίων ετών και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη.

 

Ζίτσα 10km

Χωριό τού Νομού Ιωαννίνων και γνωστή ιδιαίτερα για το κρασί της. Κάλλιστα μπορεί κανείς να επισκεφτεί τους αμπελώνες και τα οινοποιεία της περιοχής τη πινακοθήκη Χαρακτικής του κορυφαίου ζωγράφου Κώστα Μαλάμου,το λαογραφικό μουσείο και τη Μονή του Προφήτη Ηλία ,ενώ δε θα πρέπει να παραλείψετε να δείτε το “Θεογέφυρο”, ένα θαύμα της φύσης το οποίο σε συνδυασμό με το άγριο βραχώδες τοπίο και τη πλούσια βλάστηση θα σας αφήσει πραγματικά με το στόμα ανοιχτό.

19.40 Luxury Guesthouse
Tο Καλπάκι βρίσκεται στο κέντρο αυτών, κάνοντάς το σήμερα να παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση και τον ανεφοδιασμό τους.